Anmeldelse

Den stille vej

En vej til indre balance - Stressforebyggelse for børn

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Bogen Den stille vej introducerer mentaltræning til forebyggelse af stresstilstande hos børn, unge og voksne. Ingrid Ortmann har gennem mange års samarbejde med daginstitutioner og skoler erfaret, at 15-20 minutters daglig afspænding og visualisering giver energi og fornyet livsmod.

Med bogen følger en cd med visualiseringsøvelser for såvel børnehavebørn som skolebørn og voksne.

Bogen argumenterer for vigtigheden af såvel professionelles som forældres fokusering på ro og afspænding ud fra en beskrivelse af stadig øget tempo, uro og forstyrrelse i dagligdagen.

Bogen henvender sig ifølge forordet primært til professionelle og studerende og kan bruges som debatoplæg. Bogens faglige dybde er begrænset. Værdien ligger først og fremmest i argumentationen for, at det gennem fokusering og visualisering er muligt at opnå større indre ro og styring for mennesker på vidt forskellige alderstrin.

Hvis det på institutionsplan lykkes at skabe en ramme, hvor børnene får lyst til at fordybe sig i øvelserne, vil det givetvis være et rigtigt berigende indslag i dagligdagen. Måske ville det være lettere for nogle børn at give sig hen, hvis visualiseringsøvelserne var indtalt med en mere levende og fyldig stemme.