Anmeldelse Kristendomskundskab
0   176

Hinduisme

Tro og livsforståelse

Fakta<p>Forfatter: Leif Asmark Jensen</p><br /><p>ISBN: 02-02300-8</p><br /><p>192,50 kroner, 80 sider</p><br /><p>Serie: Troens verden</p><br /><p>Forlag: Gyldendal</p>

Artiklen fortsætter under banneret

Hvor er det skønt, at der nu er seks bøger i Gyldendals blå religionsserie "Troens verden", som er temabøger, der henvender sig til folkeskolens 8.-10. klassetrin og voksne. Samtlige bøger i denne serie er meget grundige med letforståeligt sprog og mange faktabokse. Desuden er der altid smukke farveillustrationer, som gør alle bøgerne lækre og indbydende.

I denne bog der er den senest udkomne bog i serien tages der udgangspunkt i verdens ældste religion, hinduismen, hvis der da kan siges at være en religion, som egentlig er ældst? Nå, måske er det bare et definitionsspørgsmål, for måske menes der blot den ældste af de helt store verdensomspændende religioner

Indholdet i bogen er blandt meget andet et indblik i hinduismens verden med et kig på religionens oprindelse og historie, dens 5.000 år gamle hellige skrifter, dens forskellige livssyn og dens bud på livets store spørgsmål. Hvem er Gud og/eller gudernes eksistens? Hvad er reinkarnation, karma og samsara? Hvad har meditation og yoga med religion at gøre? Læseren bliver indført i hinduismens praksis, religionens samfunds- og menneskesyn og nogle af traditionens retninger, her særligt Hare Krishna, fordi det er den religion, forfatteren bekender sig til.

Som det er tilfældet med de andre bøger i serien, er forfatteren til denne bog "et trosvidne" og repræsentant for den religion, der skal skrives om. Igen kan det diskuteres, hvorvidt det er en fordel eller en ulempe, at forfatteren er subjektivt optaget af religionen som andet end blot religionsfænomenologi. Jeg mener dog, at det i tilfældet med bøgerne her er en fordel, at der skrives engageret og vedkommende om de religioner, der skal arbejdes med i skolen. Siden 1993-skoleloven har det nemlig været hensigten med faget kristendomskundskab, at der skulle arbejdes grundlæggende med den religiøse dimension, og er det muligt at snakke om tro, hvis ikke man lader de troende tale?

Jeg kan i alt fald kun anbefale, at man køber denne bog til de ældste klassetrin. Det har folkeskolen fortjent!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
995 andre er allerede tilmeldt