Debat

Vi bør betale fremskridtet

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvilke råd var det, cand.polit. Jørgen Rosted og journalist John Villy Olsen ville give med artiklen »En bølge af råd« i Folkeskolen nummer 21?

Så vidt jeg kan forstå, handler den om ny erkendelse og omstillingsparathed samt den nye økonomi i forbindelse med hele den ny tid i globaliseringens ånd.

Men at bruge udtryk som: »At kaste grus i maskinen og at hægte af« er slet ikke nødvendigt.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Jeg tror, at det er i alle danskeres interesse at være med til større udvikling og forskning i Danmark, så vi kan være med til, at Danmark stadig kan spille en rolle i den store verdens sammenhæng.

Men hvem skal betale? I artiklen fremhæves de ældre og syge som stopklodser for fremskridtet. Det kan ikke være meningen. De, der kender til ældreomsorg og til syges forhold, ved, at der ikke er mange resurser til stede her. At det er den »aldrende, skræmte og indadvendte« befolkning, der skulle gå imod forandringer, det nægter jeg at tro på.

Det må være den arbejdsduelige befolkning (30-60 år), der skal betale.

Vi bør betale fremskridtet, ikke de ældre.