Kredsene ruster sig til store kommuner

Centralt medlemssystem og ensartet åbningstid skal være med til at sikre DLFs kredse gennemslagskraft i en ny kommunal struktur

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Forpligtende kredssamarbejde inden for geografisk afgrænsede områder og et centralt medlemssystem, hvor alle kredse har adgang til alle data på egne medlemmer. Det var hovedstyrelsens medlemmer enige om var en god idé, da de vedtog en række principper, målsætninger og konkrete forslag, som skal forelægges kongressen. Målet er at sikre kvaliteten i kredsenes arbejde, når kommunesammenlægningerne bliver en realitet.

Da debatten kom til et centralt kontingentopkrævningssystem, som dækker opkrævning i hele foreningen, et fælles økonomisystem og en beslutning om, at alle kredse skal holde åbent dagligt mandag til fredag og minimum 25 timer, var der større problemer med at nå til enighed.

Det blev besluttet, at hvis en analyse viser, at foreningen kan spare penge på at oprette et fælles kontingentsystem, så skal alle kredse gå med i projektet.

Det protesterede Per Sand Pedersen voldsomt imod.

»Der er nogle kredse, der har nogle rigtig gode aftaler, når det gælder kontingentopkrævning. For dem vil det ikke være økonomisk holdbart at betale for en central løsning. Derfor vil jeg appellere til, at det her bliver en kan-løsning«, sagde han. Flere bakkede ham op.

Men de fleste var for et fælles system. De argumenterede med, at et fælles opkrævningssystem sikkert kun kan betale sig, hvis alle er med i det.

Per Sand Pedersen forsøgte ved afstemning af få fjernet den del af forslaget, men blev stemt ned.

Sagsbehandleruddannelse skal koste

En anden del af forslaget gik ud på, at kredsene i fremtiden skal betale for deres egne sagsbehandleres uddannelse.

Vivi Hansen mente, at sagsbehandleruddannelsen burde være et tilbud til alle.

»I dag har vi en sagsbehandleruddannelse, der er centralt betalt. Det bliver ændret med det her forslag. Kredsene skal til at betale for det. Det synes jeg er forkert. Alle sagsbehandlere skal sikres en uddannelse«, mente Vivi Hansen.

Anders Bondo mente, at kredsene selv må tage ansvaret for, at sagsbehandlerne får uddannelsen.

»Der er ikke meget mening i, at eksempelvis Sønderborg og Omegns Lærerkreds skal betale for, at Århus Lærerkreds vælger at ansætte fem sagsbehandlere«, sagde han.

mbtrier@dlf.org