Ghettoskole får skoleleder med 'indvandrerbaggrund'

Efter sommerferien stiller Rani Hørlyck sig i spidsen for Nordgårdskolen i det vestlige Århus, der er en af landets mest kendte ghettoskoler. Samtlige skolens elever har rødder i et andet land, og det har den nye skoleleder også.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Rani Hørlyck er født i Indien og blev adopteret af danske forældre i 1965. Det ser hun som en fordel i sit nye job.

"Der er en stor gruppe forældre, som Nordgårdskolen ikke har kontakt til, og her kan mit udseende gøre det lettere at bryde isen. Men mit udseende gør det ikke alene. Det handler også om, hvem jeg er som menneske, og jeg vil bestemt ikke påstå, at det ville være umuligt for andre at få kontakt med disse forældre", siger 42-årige Rani Hørlyck.

Hun kommer fra en stilling som pædagogisk leder på Åby Skole i Århus og har tidligere været lærer på Toushøjskolen. Den ligger ved siden af Nordgårdskolen i Gellerup og har også mange tosprogede elever.

"Jeg oplever tit forældre til tosprogede elever spørge til, hvordan jeg klarer mig så godt, at jeg er blevet skoleleder. Som adoptivbarn er mine vilkår nogle helt andre end deres, men min baggrund gør, at jeg har stor interesse for integration. Jeg har altid vidst, at jeg ville arbejde med denne opgave, og nu da jeg er ved at være færdig med en diplomuddannelse i ledelse, kom chancen tilfældigvis", siger Rani Hørlyck.

Hun er valgt blandt 11 ansøgere, som alle havde gode kvalifikationer, oplyser skoledirektør Vibeke Kinch til Århus Stiftstidende. Rani Hørlyck afløser Sven Schaal, som er fratrådt efter længere tids sygdom.