»Det løb bare ud i sandet for mig«

Han begyndte på seminariet, selvom han egentlig ikke ville være lærer, og måtte så også holde op

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det var på tide at få en uddannelse, og det var mest i mangel af bedre, at Christian Møller begyndte på lærerseminariet. Egentlig ville han ikke være lærer, men en læreruddannelse kan føre til meget, hørte han fra familie og venner. Realiteterne ramte ham imidlertid, og det viste sig at være for vanskeligt at kombinere studiet med musikken, som er hans store passion.

»Det er bedre at studere end at have et eller andet ufaglært arbejde, og så tiltalte det mig, at man lærer noget om at formidle og være på«, siger Christian Møller.

Han begyndte på Blaagaard Seminarium i København i 2000. Selvom han egentlig ikke ville være lærer, gik det rimeligt med studiet, blandt andet fordi der var et godt sammenhold blandt de studerende. Han tog lidt let på det faglige, men fik efterhånden smag for dele af studiet, blandt andet religion.

»Man kommer lidt ind i kampen, fordi der er så meget gruppearbejde. Så bliver man jo nødt til at lave noget«, siger Christian Møller.

Det var ikke det, jeg skulle

Men efterhånden blev det for anstrengende. Gruppearbejdet krævede megen deltagelse, det var svært at tage sig sammen til at løse opgaverne, og lysten var der ikke. Efter en praktikperiode i 2002 fik han nok og valgte at springe fra.

»Det var bare slet ikke det, jeg skulle. Jeg kunne se, at det var et forkert valg, og på det sidste semester løb det bare ud i sandet for mig«, siger han.

Egentlig kunne han godt lide at undervise, men de mange møder var anstrengende. Der var for mange ting, der blev kvalt i store gruppemøder, mener han.

Christian Møller er i dag 29 år og læser Music Management på Det Rytmiske Musikkonservatorium i København. Foruden det er han discjockey i rap-bandet Rent Mel. Nu handler det kun om musik, og tiden på seminariet har han lagt bag sig.

»Det er et vigtigt erhverv at være lærer, og det er fedt, at der er nogen, der vil det rigtig meget. Derfor er det også synd, hvis der går nogen, som egentlig ikke rigtig gider det, eller som hellere vil lave noget andet«.

jrjohansen@dlf.org