Debat
0   134

Støt tyrkiske lærere

Den største fagforening for lærere i Tyrkiet er netop blevet forbudt af de tyrkiske mydigheder. Men hvad er begrundelsen for sådan en drastisk handling, spørger man sig selv. Har fagforeningen været korrupt eller på anden måde fungeret som en kriminel virksomhed? Eller har medlemmerne af fagforeningen været indblandet i terrorvirksomhed? Svaret er nej. Den forrykte grund til, at lærernes fagforening er blevet forbudt, er, at den har udtalt sin støtte til, at Tyrkiets kurdiske mindretal bliver undervist på sit eget modersmål. Dette har hidtil været forbudt. Til trods for at kurderne udgør cirka 25 procent af Tyrkiets befolkning. Derfor var det også et klart krav fra EU, at Tyrkiet skulle give kurderne adgang til modersmålsundervisning, hvis landet skulle gøre sig forhåbninger om at komme med i EU.

Derfor er det naturligvis et helt uacceptabelt skridt, som myndighederne har taget over for den tyrkiske lærerforening. Dens medlemmer og ledelse kan nu vente fængselsstraffe. Dette sker i et land, hvorfra Amnesty International ved, at tortur mere er reglen end undtagelsen. Derfor vil jeg stærkt opfordre DLF til aktivt at protestere over for de tyrkiske myndigheders handling. Og at tage kontakt til de danske politikere, så der gennem EU kan lægges pres på den tyrkiske regering for at ophæve forbuddet mod lærernes fagforening. Specielt i disse dage er det tvingende nødvendigt, at de tyrkiske lærere får al den støtte og opbakning, som det overhovedet er muligt at give.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ