Debat

Pensionister har meget at kæmpe for

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

»Lønnen steg dobbelt så meget som priserne« skriver folkeskolen.dk

»Når alt regnes med, steg de kommunalt ansattes lønninger med 12,33 procent i løbet af den sidste treårige overenskomstperiode. Forbrugerpriserne steg med 5,2 procent ...

... Den samlede ramme var sat til 9,27 procent, og det endte altså med 12,33 procent inklusive to feriefridage (0,8 procent) og de penge, som går ind på pensionskontoen til senere fornøjelse«.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Jeg blev så nysgerrig. Hvad er der i samme periode sket for de nuværende pensionister? Hvor stor er den omtalte »senere fornøjelse« for os statstjenestemænd? Jeg sammenlignede derfor min pensionsmeddelelse fra Økonomistyrelsen fra januar 2002 med den fra januar 2005. Der var en stigning fra 15.033,73 kroner til 15.803,82 kroner lig med 770,09 kroner (før skat og inklusive U 67-tillæg).

Denne stigning udgør 5,12 procent, og det ligger jo langt fra rammen på 9,27 procent og endnu længere fra de opnåede 12,33 procent og dækker end ikke stigningen i forbrugerpriserne på 5,2 procent. Desuden er reguleringsordningen, der skal sikre parallel lønudvikling mellem det private og det offentlige arbejdsmarked, per 1. april 2005 på - 0,54 procent på det statslige område, mens den er på + 0,70 procent for de kommunale.

Jeg ved godt, at pensionisterne ikke følger med hele lønudviklingen, men jeg havde ikke troet, at forholdene var så skæve i pensionisternes disfavør.

Så selv om vi ved Overenskomst 05 får en procent oven i de generelle lønstigninger, så har vi statspensionister og vore organisationer endnu meget at kæmpe for ved den næste overenskomst.