Anmeldelse

Hvad er der galt, Carl? / Skal du have bank, Carl?

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Letlæsningsbøger om drengen Carl - enkle historier, der er enkelt fortalt.

Vi får to hverdagsfortællinger, der rummer den lille spænding, som er nem at identificere sig med. I Hvad er der galt, Carl? vil han gerne have en hundehvalp, men hans mor er allergisk. Det lykkes alligevel Carl at få fat i en, som han forsøger at holde skjult. Selvfølgelig går det ikke i længden, men sammen med farfar, som han holder meget af, finder han en løsning.

I Skal du have bank, Carl? bliver Carl drillet lidt, fordi de tror, Carl praler, når han siger, han skal ud at køre i farfars lastbil. Det får ende, da de ser ham sidde bag rattet og styre helt alene, for farfar når heldigvis at dukke sig. Wau!

Carl hører til de sagtmodige, der ikke har store tanker om sig selv. Han kan for eksempel ikke komme i tanke om noget, han er god til, da læreren beder klassen skrive en stil om emnet. Han har heller ikke så nemt ved skoletingene, og hvis bøgerne skal bruges i undervisningen af børn med læsevanskeligheder, kan det jo være godt nok med noget identifikation.

Pædagogisk, men ikke belærende, lægger bøgerne op til snak om let fagligt stof. Der er for eksempel et kort over Europa, så man kan følge med og se på landene, som farfar kører igennem, og i den anden bog får vi mulighed for at høre, hvad der egentlig sker med forladte hundehvalpe.

Et velskrevet, brugbart materiale i begynderlæsningen eller specialundervisningen.