Natur/teknik, Dansk, Tværfagligt

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Indhold sammensat af Caritas Danmark

598 kroner

Rekvireres hos:

Caritas' sekretariat. Man kan låne kassen gratis, men forsendelse skal betales. Adressen er: Vibevej 7A. 1. Sal, 2400 København NV. Telefon: 3818 0000

En lille, håndterbar kasse på 2,7 kilo er fyldt med spændende ting fra Bolivia i Sydamerika, dette års U-landskalenderland. Genstandene, der alle bruges i dagligdagen ude på landet i den sydlige del af landet, er opdelt i temaer som fødevarer, redskaber, klædedragt, medicin, musik og magi. Hver enkelt genstand er kort beskrevet i et ledsagende hæfte.

I kassen er der et par børnesandaler fremstillet af bildæk, korn, tørrede kartofler, frugtkød fra kaffebønner, en håndten, en tot lamauld, en hue, vævede tæpper, urtete, en panfløjte og gedehove - og her er en cd-rom med stof om indianske elever med indlæringsvanskeligheder, et kassettebånd med boliviansk musik samt en video om 11-årige Edwin og jul i Bolivia. Filmen på godt 15 minutter er instrueret af Ki Aabenhus og giver et indtagende billede af Edwin, hans familie, hunden Tufi og livet i en lille bjergby.

Caritas Danmark modtager i år overskuddet fra salget af Børnenes U-landskalender og gennemfører et udviklingsprojekt i perioden 2003-2007 for indianske elever med indlæringsvanskeligheder fordelt over syv større byer i hele landet. På organisationens hjemmeside www.caritas.dk er der i december måned en digital julekalender samt yderligere baggrundsstof, og der tilbydes foredrag på skoler i hele landet om det støttede projekt i Bolivia.

Sansekufferten kan købes hos Mellemfolkeligt Samvirke, men også lånes fra de fleste amtscentre for undervisning. I sig selv, eller sammen med Danidas og DR-TV's materialer om årets U-landskalenderland 2002, er dens indhold med til at give mangeartede muligheder for en aktiv og tværfaglig ulandsformidling på de yngste klassetrin.

Kaare Øster

Powered by Labrador CMS