Anmeldelse Geografi
0   386

Natur/teknik, Dansk, Tværfagligt

Indhold sammensat af Caritas Danmark

Artiklen fortsætter under banneret

598 kroner

Rekvireres hos:

Caritas' sekretariat. Man kan låne kassen gratis, men forsendelse skal betales. Adressen er: Vibevej 7A. 1. Sal, 2400 København NV. Telefon: 3818 0000

En lille, håndterbar kasse på 2,7 kilo er fyldt med spændende ting fra Bolivia i Sydamerika, dette års U-landskalenderland. Genstandene, der alle bruges i dagligdagen ude på landet i den sydlige del af landet, er opdelt i temaer som fødevarer, redskaber, klædedragt, medicin, musik og magi. Hver enkelt genstand er kort beskrevet i et ledsagende hæfte.

I kassen er der et par børnesandaler fremstillet af bildæk, korn, tørrede kartofler, frugtkød fra kaffebønner, en håndten, en tot lamauld, en hue, vævede tæpper, urtete, en panfløjte og gedehove - og her er en cd-rom med stof om indianske elever med indlæringsvanskeligheder, et kassettebånd med boliviansk musik samt en video om 11-årige Edwin og jul i Bolivia. Filmen på godt 15 minutter er instrueret af Ki Aabenhus og giver et indtagende billede af Edwin, hans familie, hunden Tufi og livet i en lille bjergby.

Caritas Danmark modtager i år overskuddet fra salget af Børnenes U-landskalender og gennemfører et udviklingsprojekt i perioden 2003-2007 for indianske elever med indlæringsvanskeligheder fordelt over syv større byer i hele landet. På organisationens hjemmeside www.caritas.dk er der i december måned en digital julekalender samt yderligere baggrundsstof, og der tilbydes foredrag på skoler i hele landet om det støttede projekt i Bolivia.

Sansekufferten kan købes hos Mellemfolkeligt Samvirke, men også lånes fra de fleste amtscentre for undervisning. I sig selv, eller sammen med Danidas og DR-TV's materialer om årets U-landskalenderland 2002, er dens indhold med til at give mangeartede muligheder for en aktiv og tværfaglig ulandsformidling på de yngste klassetrin.

Kaare Øster


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.467 andre er allerede tilmeldt