Anmeldelse

Tourettesyndrom - en bog for fagfolk, patienter og pårørende

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Tourettesyndrom viser sig ved såvel motoriske som vokale tics, og det kan som lærer være nyttigt at vide, at de vokale tics kan bestå af frække ord.

Bogen indeholder beskrivelser af tre meget forskellige børn med Tourettesyndrom, karakteristika for diagnosen og medicinsk behandling. Selve bogen er kun på 65 sider, da der er en lang litteraturliste og en oversigt over Touretteforeninger verden over.

Det har betydning at erkende Tourettesyndromet, men i forhold til behandlingsmulighederne er der ikke faglig begrundelse for, at det skal være så tidligt som muligt. Og det er værd at huske, at ikke alle problemer i livet hører under diagnosen, selvom man er Tourettebarn.

Der er tre store lægemiddelfirmaer, der har givet økonomisk støtte til bogen, hvilket virker velbegrundet, når man læser kapitlet om medicin.

Bogen er i mere end én forstand en tynd bog, og jeg finder bogens konkrete erfaringer alt for utilstrækkelige, hvis man som lærer har et barn med Tourettesyndrom.

Peer Jansson