Anmeldelse

Museer

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Særudstilling indtil 12. marts 2000

16-siders undervisningshæfte i A4-format

i to versioner til 3.-6. og 7.-10. klasse

Gratis i forbindelse med klassebesøg

Værkstedstilbud, varighed to timer

600 kroner (adgang til museet gratis)

Booking: Hverdage klokken 9-10 og 14-16

Telefon 4919 0719

E-mail: skoletjenesten@louisiana.dk

Louisiana, 3050 Humlebæk

Særudstillingens navn: 'De glade givere' sigter til, at det er en udstilling, hvortil 50 af Danmarks kunstmuseer har udlånt 300 af deres bedste værker, som de i tidens løb har fået foræret af kunstmæcener. Der er derfor tale om værker fra oldtiden og frem til nutiden fra kulturer og lande i alle dele af verden.

Derfor kan læreren vælge at vise sine elever udstillingen ud fra vidt forskellige synsvinkler, og hertil kan de endda ganske gratis få en dialogbaseret undervisning af en times varighed.

Skoletjenesten har også foretaget et valg: I de 16-siders undervisningshæfter i A4-format er udvalgt 13 værker (fotos i smukke farver), hvor det er temaerne: Menneskekroppen og tro, som binder dem sammen. Både tekst og spørgsmål er godt afpasset efter målgrupperne, og det kan anbefales, at læreren tillige får et eksemplar af hæftets tredje version, som sigter mod gymnasiet og seminarierne. Så har han ideer til uddybende samtaler med eleverne hjemme i klasselokalet.

Det kan absolut anbefales, at klassen desuden deltager i et værkstedsbesøg. De 600 kroner til materialer er godt givet ud. Hvad eleverne kommer til at lave i værkstedet, afhænger dels af børnenes alder og dels af, hvilken underviser klassen får, men under alle omstændigheder knytter det sig til de skitser, børnene har lavet ude i udstillingen. Hvad enten det bliver lerskulpturer eller malerier, får eleverne i hvert fald en god, lærerig oplevelse under særdeles kyndig vejledning.

Vagn Thonesen