Anmeldelse Specialundervisning
0   351

Bogstavshuset

Fakta<p>Forfatter: Grethe Fisker</p><br /><p>150 kroner, 64 sider</p><br /><p>Forlag: Dansklærerforeningen, tlf: 3379 0010</p>

'Bogstavhuset' er en særdeles fantasifuld historie om de 28 velkendte bogstaver. På en ny måde giver Grethe Fisker hvert eneste bogstav liv, sjæl og personlighed.

Artiklen fortsætter under banneret

Historien er meget enkel. De 28 bogstaver ankommer et for et til bogstavhuset, der har 28 værelser. Hvert bogstav har sine egne karakteristika. Lille 'i' er den lille fjollerik, der altid glemmer sin prik. 'F' er fræk og drillesyg, mens 'd' er en rigtig madamme, der stiller krav om renlighed og orden. I løbet af historien besøger bogstaverne hinanden, og vi kommer til at kende dem et for et.

Bogen skal bruges til oplæsning for en hel klasse eller måske en lille gruppe børn. Der er meget at snakke om og gode muligheder for at udnytte sin egen fantasi og bygge videre på historien. Det vil også være oplagt at få børnene til at lave tegninger, som de så selv kan fortælle en historie om bogstaverne ud fra.

Bogen har et klassisk layout med illustrationer i klassisk snit af Per Tjørnild. Med bogen følger to bogstavark i stift karton, som kan købes separat i sæt a 15 styk. Alle bogstaverne kan købes i A5-format til ophæng i klassen - måske som fornyelse i forhold til de traditionelle A'er med aber og B'er med bananer.

Hvis man har behov for at få de 24 helsides tegninger som blikfang under oplæsningen, kan de fås som transparenter. Endelig er der udarbejdet et idéhæfte til 'Bogstavhuset'.

Det er rart med fornyelse på et område, som vi har arbejdet med i folkeskolen i 100 år. Dette materiale har en meget høj kvalitet og kan række langt ind i det 21. århundrede. Jeg vil anbefale materialet meget varmt til starten af første klasse og til børnehaveklassen, hvor arbejdet med sproglig opmærksomhed retteligt har sin plads.

Ulla Clasen


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.469 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.504 andre er allerede tilmeldt

Netværket Dansk som andetsprog er for alle, som underviser i dansk som andetsprog eller har interesse for undervisning af flersprogede elever og nyankomne.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
867 andre er allerede tilmeldt