Anmeldelse Historie
0   186

Danmarksquiz

- kultur, geografi, historie

Fakta<p>Forfatter: Jesper Asmussen</p><br /><p>Illustrator: Erik Strøm</p><br /><p>99 kroner, 274 sider</p><br /><p>Forlag: Aschehoug</p>

En lille tyk bog, som i udseende leder tanken hen på Politikens Forlags de stribede, der for nogle årtier siden var af væsentlig betydning for folkeoplysningen. Samme ærinde er denne bog ude i, idet forfatteren er tidligere lærer, og det piner ham, at svundne tiders almenviden eller paratviden er i så lav kurs.

Artiklen fortsætter under banneret

Bogen består af 24 runder a 20 spørgsmål. Til hvert gives tre svarmuligheder, og facit med en oftest lang og god, til tider humoristisk, forklaring står umiddelbart efter. Quizmasteren kan altså ikke umiddelbart selv være med i legen, men er nok også tænkt som læreren der med bogen i hånd og uden for elevernes synsvidde kan brillere med sin alviden.

Det oplyses, at man skal være 14 år for at kunne være med, og de fleste spørgsmål er da også ret svære hvis man ikke lige ved det. Således faldt anmelderen igennem allerede på spørgsmål 9, nemlig om hvilken ædelsten der sidder fortil på Christian den Femtes krone.

Det er en safir, så ved vi det, og det er netop meningen, at man hen ad vejen skal tage ved lære. Så kan man jo diskutere nytten af en sådan viden, hvis man har lyst, for der er jo paratviden, og der er paratviden.

I indledningen står forskellige forslag til, hvilke regler man kan benytte til quizzen.

Bogen, som nok kan give indhold til små givende pauser, er illustreret med fine blyantstegninger af Erik Strøm.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.380 andre er allerede tilmeldt

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.468 andre er allerede tilmeldt