Anmeldelse Skønlitteratur
0   163

Rustenborg & Co

Fakta<p>Forfatter: Steen G. Hansen</p><br /><p>ISBN: 87-990774-1-8</p><br /><p>189 kroner, 139 sider</p><br /><p>Forlag: Nordlys</p>

Steen Hansen, der selv er gymnasielærer, har villet skrive en roman om sin skoles velkendte problemer med den overhåndtagende administration, de umotiverede elever, den i pædagogikken uengagerede ledelse. Det er blevet til en ret trist affære, hvor det slet ikke lykkes for forfatteren, hvilket er hans erklærede hensigt, at følge i Scherfigs fodspor. Man savner stærkt de anskuelige situationer, den falske loyalitet med lærerne, de træffende replikker. Forfatteren har ikke formået at løfte sit stof ud i strakt arm, det er tyngende og udførligt sagsredegørende som en for lang artikel. Fiktionen får ikke vinger. Bedst er slutkapitlet, hvor Mortensen, som hovedpersonen hedder, beslutter sig for at tage sin afsked, idet han kan se frem til lykkelige år med sin herlige kone, Lise. Hun er det beskedne solstrejf i bogen, der ikke kan anbefales til Folkeskolens læsere.

Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.234 andre er allerede tilmeldt