Anmeldelse

Sol, måne og stjerner

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Trods sit beskedne omfang forsøges det med denne astronomibog at gabe over det hele fra stjerneskud, planeter og stjerner til galakser.

Siderne præges af farvestrålende fotos og tegninger, og teksten er kortfattet og ordene nogenlunde let læste for elever i de mindste klasser, som bogen angives at henvende sig til.

Lad os som eksempel vælge afsnittet om månen. Vi oplyses om, at det drejer sig om en kugle af sten, som bevæger sig omkring jorden. Desuden hører vi om nymåne og fuldmåne, om kratere og deres dannelse, om en månerejse og om, hvordan månen kan gå ind foran solen og forårsage solformørkelse.

Når den meget korte tekst skal ind på så meget, kommer den til at bestå af en række mere eller mindre usammenhængende facts. Skønt ordene måske er enkle nok, vil mange elever have svært ved at forstå de fænomener, de tilsammen beskriver.

Desuden lider teksten af indforståethed. For eksempel vil det ikke være indlysende for en elev i 2. klasse, hvad der menes med rummet, når ordet uden nærmere forklaring dukker op i teksten.