Anmeldelse Fysik/kemi
0   181

Sol, måne og stjerner

Fakta<p>Forfatter: Stephanie Turnbull</p><br /><p>ISBN: 87-627-0657-8</p><br /><p>Oversætter: Anette Hellemann</p><br /><p>Illustrator: Kuo Kang Chen og Uwe Mayer</p><br /><p>148 kroner, 32 sider</p><br /><p>Serie: Små fakta</p><br /><p>Forlag: Forlaget Flachs</p>

Trods sit beskedne omfang forsøges det med denne astronomibog at gabe over det hele fra stjerneskud, planeter og stjerner til galakser.

Artiklen fortsætter under banneret

Siderne præges af farvestrålende fotos og tegninger, og teksten er kortfattet og ordene nogenlunde let læste for elever i de mindste klasser, som bogen angives at henvende sig til.

Lad os som eksempel vælge afsnittet om månen. Vi oplyses om, at det drejer sig om en kugle af sten, som bevæger sig omkring jorden. Desuden hører vi om nymåne og fuldmåne, om kratere og deres dannelse, om en månerejse og om, hvordan månen kan gå ind foran solen og forårsage solformørkelse.

Når den meget korte tekst skal ind på så meget, kommer den til at bestå af en række mere eller mindre usammenhængende facts. Skønt ordene måske er enkle nok, vil mange elever have svært ved at forstå de fænomener, de tilsammen beskriver.

Desuden lider teksten af indforståethed. For eksempel vil det ikke være indlysende for en elev i 2. klasse, hvad der menes med rummet, når ordet uden nærmere forklaring dukker op i teksten.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.468 andre er allerede tilmeldt