Anmeldelse Skønlitteratur
0   87

Backpacker

Fakta<p>Forfatter: Thomas Oldrup</p><br /><p>ISBN: 87-02-03573-1</p><br /><p>229 kroner, 230 sider</p><br /><p>Forlag: Gyldendal</p>

Når man rejser som backpacker et hvilket som helst sted i verden, træder man ind i et univers med regler, omgangsformer og forventninger. Det er først og fremmest dette univers, Thomas Oldrup beskriver i bogen om Tue, der tager alene til Sydamerika efter gymnasiet for at opleve noget, inden han skal starte på universitetet. Tue suges ind i backpackermiljøets tilbagelænede tempo med de momentvise handlingsryk i jagten på den unikke oplevelse. Der er umiddelbart plads til alle, men da Tue gør opmærksom på, at backpackerne ikke er meget anderledes end de charterturister, som alle foragter, er han pludselig ikke så populær mere. Det bliver på alle måder en dannelsesrejse for Tue, som får afprøvet sine fornemmelser for rigtigt og forkert og bearbejdet de skygger, han bærer med hjemmefra. For en gammel backpacker er det en morsom bog at læse, fordi man kan nikke genkendende til oplevelseskicket såvel som forlorenheden. Og for en 18-årig med rygsækken pakket vil bogen også være absolut fin at lægge ved siden af "Lonely Planet", da den på glimrende vis tager de ting op, som man tumler med, når man første gang rejser alene ud i verden. Men på yngre læsere vil bogens diskussion af autenticitet nok være spildt, og den vil derfor alene stå tilbage som en mådeligt spændende historie om en gut, der tager til Sydamerika og det er ikke helt nok til en anbefaling.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.235 andre er allerede tilmeldt