Priskomité på vanskelig opgave

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det har ikke været nemt for prisudvalget for Undervisningsmiddelprisen at finde frem til de tre materialer, som skal dyste om prædikatet årets bedste undervisningsmiddel. Formanden for prisudvalget, professor Carsten Elbro, roser kvaliteten i årets indstillede materialer:

»Feltet var meget stort, med flere end 40 materialer fra forlagene ligesom de foregående år. Og de fleste af materialerne er faktisk rosende omtale værd«, siger han.

»De tre finalister er alle meget inspirerende. De er selvfølgelig vidt forskellige i deres faglige fokus, men de er også forskellige i udstyr og tilhørende resurser. De udgør alle rigtig gode tilbud til undervisningen både fagligt og pædagogisk«.

De nominerede materialer er:

»Biologisystemet BIOS« af Anders V. Thomsen, Thomas Bach Piekut, Leif Schack-Nielsen og Rikke Risom.

»Broer. Norsk og svensk til dansk«, som er et materiale med 13 norske og svenske sange af Grethe Grønkjær.

»Læsningens landskab« om læseforståelse og læringsstrategier for 3.-4. klasse. Dette materiale er udarbejdet af Kirsten Jakobsen og Katja Tang.

Prisen på 30.000 kroner er indstiftet af Undervisningsministeriet i samarbejde med fagbladene Folkeskolen og »Gymnasieskolen«, og alle tre bidrager ligeligt til præmiesummen.

Den endelige udpegning af årets bedste materiale offentliggøres fredag den 27. maj.