Anmeldelse

Digter Andersens verden

Elevbog

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Materialet lever op til den høje standard, som hele serien "Dansk i midten" har. Elevbogen er smukt og iderigtigt udstyret. Den er stofrig, mangesidig, herligt klar i sin opbygning. Andersens livsløb følges i tekster af og om ham, uden biografisk klæberi. Alle slags tekstprodukter inddrages: Tegninger, klip, fotos og så videre. Digterens eventyr, digte, klip og kollager er fiktionstråden, der sammenvæves med biografimønstret. Kombinationen utvungen, fantasifuld. Liv og digt som to elementer, der lever hver især, men kan kombineres. Overbevisende, varieret brug af billedsiden; vedkommende tekster med tilhørende opgaver. Egnet for mellemtrinet, dog ikke alle lige fagligt igangsættende. Det hele gennemarbejdet både fagligt og pædagogisk. Valget til mellemtrinet af "Historien om en moder" med Fritz Sybergs billeder er diskutabelt. Jeg ville foretrække "Det gamle egetræs sidste drøm" og bruge Fritz Syberg i forbindelse med "Den grimme ælling" i stedet. Under alle omstændigheder har det foreliggende topkvalitet!

Lærervejledningen er også imponerende og inspirerende. Samme fine udstyr og opbygning. En omfattende og gennemtænkt introduktion til elevbogen, klassens antologi, med kompetente overvejelser over formål, faglige aktiviteter, supplerende oplysninger. Alt perspektiveres veloplagt med indsigt og klarsyn. En indlagt cd med en række tonekompositioner til Andersenske grundstemninger lægger op til elevernes fri tekstarbejde, deres tonedigte. Jeg savner en oplysning om Niels Larsen Stevns Andersen-freske, der så fint inddrages undervejs i begge bøger.

Powered by Labrador CMS