0   157

Klemt sammen på 48 kvadratmeter

Selv om de er glade for at arbejde som lærere i Københavns-området, er risikoen for, at de flytter langt væk fra København, stor

Fire senge på kryds og tværs og hængende ned fra loftet. Sådan ser det ene af de to rum ud, som lejligheden på 48 kvadratmeter på Østerbro i København rummer. Her bor lærerparret Steven og Karin Brandt Camphausen sammen med Samson på tre år og Anemone på tre måneder. Han har været lærer på Kongevejens Skole i Virum i tre år. Hun er på barsel, men var før fødslen ansat på Værebro Skole i Gladsaxe.

»Jeg er meget glad for mit arbejde, eleverne og kollegerne. Jeg vil meget nødigt skifte skole, men jeg har også en travl hverdag med børn, og jeg bruger ti timer om ugen på transport. Vi kunne godt tænke os et hus, men i en radius på 20-25 kilometer fra mit arbejde er det fuldstændig umuligt at købe et hus«, siger Steven Camphausen.

Artiklen fortsætter under banneret

Han mener, at de høje boligpriser visse steder i landet i fremtiden kan have nogle konsekvenser for skolerne, der er placeret i de dyre områder.

»Boligsituationen kan gå hen og blive et problem i forhold til at bevare et stabilt lærerkollegium uden for mange korte ansættelser«, siger han.

Flere gange har parret fundet et hus, som deres bankrådgiver beklagende har sagt blev for dyrt.

Bankrådgiveren vil nikke til lånet, når de finder et hus, der koster under 2,2 millioner, men så er der absolut heller ikke råd til en bil eller forbedringer af nogen slags.

»Det er et problem. De huse, vi kan betale, ligger ofte så langt væk, at vi bliver nødt til at have bil, hvis vi begge skal nå på arbejde og hente og bringe børn fra institutioner«, siger Karin Camphausen.

Den lille lejlighed på Østerbro har hun boet til leje i, siden hun var 18 år. De flytter til sommer, for de har fundet en større lejlighed, de kan fremleje i to år. Derefter ved de ikke, hvor de skal bo.

»På et tidspunkt bliver vi nødt til at tage en beslutning, og det er meget sandsynligt, at vi stryger meget langt væk. Det er ikke, fordi vi vil have noget stort, men bare at få en lejlighed med tre rimelige værelser og plads til børn i gården kan være svært. Vi har mange gange forsøgt at komme ind på markedet for andelslejligheder. Men hver gang er vi blevet mødt med krav om mellem 300.000 og 800.000 kroner under bordet. De penge har vi ikke, og vi har heller ikke lyst til at købe en lejlighed på den måde«, siger Steven Camphausen.

mbtrier@dlf.org


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet