Debat Leder
0   313

Lidt overraskende ...

»Offentligt ansatte har troværdigheden i top«, hed en overskrift i Ugebrevet A4 sidste mandag. Analysebureauet Epinion har talt med 1.012 voksne danskere, som på en skala fra 0 til 100 skulle vurdere en række faggruppers troværdighed. De interviewede er ikke i tvivl: Offentligt ansatte placeres øverst. Sygeplejersker bedømmes til 82 point. Læger, politifolk og dommere får 77. Derefter følger præster og hjemmehjælpere med 74, mens børnehavepædagoger og folkeskolelærere får henholdsvis 72 og 70 point.

Undersøgelsen blev også gennemført i 2000, og siden dengang er pædagogernes troværdighed steget mest fra 62 til 72, fortæller A4. Og så følger en interessant sætning: »Lidt overraskende er folkeskolelærernes troværdighed også vokset trods megen kritik af deres arbejdsplads og et generelt billede af, at de ikke kan skabe ro i klasserne«. Lærerne er steget fra 67 til 70.

Artiklen fortsætter under banneret

En tolkning kunne være, at store dele af befolkningen trods mediebilledet er i stand til at skelne mellem kritik af skolen og kritik af lærerne. Det er ikke lærerne, der bestemmer, at mange tosprogede elever ikke får den undervisning, de har brug for. Det er ikke lærerne, der skærer ned på specialundervisningen.

Forældre kan ved selvsyn konstatere, at deres barn kommer hjem med et forældet atlas eller fotokopier i løs vægt i stedet for en fysikbog. Samtidig oplever de, at den elendige undervisning, der beskrives i mange medier, ikke gælder deres barns klasse.

Det er lidt overraskende, at der ikke er flere medier, der går tættere på skolens hverdag, men blot kradser lidt i overfladen med meningsundersøgelser.

-th


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ