Anmeldelse

Den vrede dreng

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Forfatteren er kendt fra "Magiske Mads" og "Skrumpen fra det ydre rum". Historien er imidlertid splinterny, også selvom handlingen udspiller sig i begyndelsen af 1950erne.

Antonius er bare 11 år. Han har været ude for en ulykke, der har bundet ham til en kørestol i sin farfars lejlighed i København. Så er der god grund til at være vred. Ingen gider fortælle ham, hvor hans far og mor er henne. Men så en dag finder Antonius en skjult dør bag tapetet i sit værelse. I det hemmelige rum begynder livet igen at tage form. Han hvirvles ud i tidsrejser, og ganske langsomt bliver han klogere på begivenhederne i sit liv.

En dag får drengen besøg af frihedskæmpere, der truer ham til at fortælle, hvor hans far har gemt det guld, de stjal under krigen.

"Den vrede dreng" er den første selvstændige dramatiske fortælling ud af fem planlagte om livet for fem forskellige drenge på 11 år. Historierne fortæller, hvordan det er at være dreng i forskellige årtier fra 1950erne til 2010erne. Drengene er i familie med hinanden og møder hinanden på deres tidsrejser.

Bogen egner sig til selvstændig læsning fra slutningen af 4. klasse og som højtlæsningsbog fra niårsalderen. En intelligent og velfortalt historie fyldt med historiske referencer. En rigtig drengebog - for de videbegærlige.