Anmeldelse Skønlitteratur
0   209

Sherlock Holmes på Marienlyst

Fakta<p>Forfatter: Carl Muusmann</p><br /><p>ISBN: 87-90370-08-2</p><br /><p>199,50 kroner, 124 sider</p><br /><p>Forlag: Forlaget Fahrenheit</p>

Sherlock Holmes har opklaret et mysterium i Danmark. Det er ganske vist.

Artiklen fortsætter under banneret

Den danske forfatter og journalist Carl Muusmann skrev historien som en kærlig hyldest til sit idol. En historie, der skulle vise sig at betegne et af højdepunkterne i Sherlock Holmes´ popularitet.

Da den verdensberømte detektivs karriere var på sit allerhøjeste, trængte han til at komme væk fra det voldsomme arbejdspres. Sammen med sin ven doktor Watson tog han på rekreationsophold på Hotel Marienlyst i Helsingør. Fred og ro var dog uforeneligt med detektivens liv. For inden længe blev Sherlock Holmes opsøgt af den spanske grevinde og operasangerinde, Lucia Montajada, som stillede detektiven over for mysteriet om det forsvundne halssmykke, Marskalindens Diamanter.

Historien blev for første gang bragt i Carl Muusmanns novellesamling, "Beridernes Konge og andre Fortællinger", fra 1906.

Bogen har efterskrift af en ekspert i dansk kriminallitteratur, Benni Bødker. Til de ældste elever med interesse for detektivgenren kan bogen anbefales. Ligeledes i forbindelse med tema- og genrearbejde i danskundervisningen i overbygningen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.235 andre er allerede tilmeldt