Anmeldelse

Sherlock Holmes på Marienlyst

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Sherlock Holmes har opklaret et mysterium i Danmark. Det er ganske vist.

Den danske forfatter og journalist Carl Muusmann skrev historien som en kærlig hyldest til sit idol. En historie, der skulle vise sig at betegne et af højdepunkterne i Sherlock Holmes´ popularitet.

Da den verdensberømte detektivs karriere var på sit allerhøjeste, trængte han til at komme væk fra det voldsomme arbejdspres. Sammen med sin ven doktor Watson tog han på rekreationsophold på Hotel Marienlyst i Helsingør. Fred og ro var dog uforeneligt med detektivens liv. For inden længe blev Sherlock Holmes opsøgt af den spanske grevinde og operasangerinde, Lucia Montajada, som stillede detektiven over for mysteriet om det forsvundne halssmykke, Marskalindens Diamanter.

Historien blev for første gang bragt i Carl Muusmanns novellesamling, "Beridernes Konge og andre Fortællinger", fra 1906.

Bogen har efterskrift af en ekspert i dansk kriminallitteratur, Benni Bødker. Til de ældste elever med interesse for detektivgenren kan bogen anbefales. Ligeledes i forbindelse med tema- og genrearbejde i danskundervisningen i overbygningen.