Debat
0   159

Overfladisk opfattelse

I Folkeskolen nummer 11 anmeldte jeg Jørn Loftagers bog »Politisk offentlighed og demokrati i Danmark«, og den anmeldelse har bogens forfatter en kommentar til i nummer 12. Det er både interessant og vigtigt, når en anmeldelse udløser en kommentar. Derved kan der opstå en diskussion, der gør os alle klogere. Og med det formål vil jeg så forsøge at svare på Jørn Loftagers kommentar.

Han mener, at jeg ikke tager fat på det, som er substansen i det kapitel, jeg anmelder, nemlig den sammenhæng, der måtte være mellem det store antal svage læsere i Danmark og karakteren af den faglige debat i skoleoffentligheden, eksemplificeret ved indholdet i 60 procent af Folkeskolens numre fra 1978-2002. Det, jeg i min anmeldelse forsøger at gøre, er ved hjælp af nogle stikprøver at påpege, at analysen af bladets indhold nok ikke er helt dækkende. Jeg rejser spørgsmålet om, hvorvidt bladet er repræsentativ for den danske skoleoffentlighed, og om der kan påvises en direkte kausalitet mellem skoleoffentlighed og det faglige niveau i skolens undervisning. Der er tale om svære spørgsmål, som efter min mening burde have været grundigere uddybet, hvis Loftagers undersøgelse skulle have fremstået som mere troværdig.

Artiklen fortsætter under banneret

Og til slut og for god ordens skyld: Jeg beskylder ikke Loftager for at være ateoretisk og overfladisk. Jeg skiver, at analysetemaerne mangler en teoretisk forankring, og at opfattelsen af reformpædagogikken er overfladisk.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ