Anmeldelse

Den ildrøde nat

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er 1807, Napoleonskrigenes tid, englænderne har belejret København. I Utterslev frygter man fjendens komme. Præsten lader sine to børn Lars og Ane flygte ind bag hovedstadens beskyttende volde og befæstninger sammen med bøssemageren Jens og dennes søn Mikkel. De tre børn er alle 14-15 år. De fire flygter i ly af natten, men pågribes af danske soldater. Da de er landsmænd, får de som farlig opgave - ret usandsynligt - at udspionere de engelske tropper: Hvor, hvor mange og med hvilken udrustning? Konstatering af, at fjenden har masser af bomber og raketter. Et par nætter senere kommer så terrorbombardementet af staden, oplevet af Lars og Mikkel. Jens melder sig til brandværnet, og Ane hjælper den jordemor, som de fire blev indkvarteret hos. Byen brænder, panik, død og ødelæggelse. Også forholdet mellem Ane og Mikkel bliver særdeles varmt. I modsætning til tidligere sker det med Lars´ accept; han og Mikkel er kommet hinanden nær under den fælles fare.

Rimelig skildring af forholdene i København dengang og af de unges indbyrdes forhold. En letlæst og spændingsfyldt roman uden store dybder. Fremdrift og enkelhed. Egnet til frilæsning i 5.-6. klasse.

Powered by Labrador CMS