Anmeldelse Skønlitteratur
0   220

Den ildrøde nat

Fakta<p>Forfatter: Michael Næsted Nielsen</p><br /><p>ISBN: 87-91066-75-1</p><br /><p>158 kroner, 117 sider</p><br /><p>Forlag: Forlaget Facet</p>

Det er 1807, Napoleonskrigenes tid, englænderne har belejret København. I Utterslev frygter man fjendens komme. Præsten lader sine to børn Lars og Ane flygte ind bag hovedstadens beskyttende volde og befæstninger sammen med bøssemageren Jens og dennes søn Mikkel. De tre børn er alle 14-15 år. De fire flygter i ly af natten, men pågribes af danske soldater. Da de er landsmænd, får de som farlig opgave - ret usandsynligt - at udspionere de engelske tropper: Hvor, hvor mange og med hvilken udrustning? Konstatering af, at fjenden har masser af bomber og raketter. Et par nætter senere kommer så terrorbombardementet af staden, oplevet af Lars og Mikkel. Jens melder sig til brandværnet, og Ane hjælper den jordemor, som de fire blev indkvarteret hos. Byen brænder, panik, død og ødelæggelse. Også forholdet mellem Ane og Mikkel bliver særdeles varmt. I modsætning til tidligere sker det med Lars´ accept; han og Mikkel er kommet hinanden nær under den fælles fare.

Artiklen fortsætter under banneret

Rimelig skildring af forholdene i København dengang og af de unges indbyrdes forhold. En letlæst og spændingsfyldt roman uden store dybder. Fremdrift og enkelhed. Egnet til frilæsning i 5.-6. klasse.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.234 andre er allerede tilmeldt