Anmeldelse Skønlitteratur
0   227

Kildren i maven, klumper i halsen

Fakta<p>Forfatter: Annika Thor</p><br /><p>ISBN: 87-638-0067-5</p><br /><p>Oversætter: Camilla Christensen</p><br /><p>169 kroner, 104 sider</p><br /><p>Forlag: Forlaget Forum</p>

Det er ikke nemt at ramme sprogtone og tænkemåde blandt de yngste næsten-teenagere. Annika Thor kan kunsten, hvilket hun også beviste i (den i øvrigt glimrende filmatiserede) "Sandhed og konsekvens" fra 1997.

Artiklen fortsætter under banneret

Her er en anden bog om Mille og Viktor, vel 10-12 år og meget tæt knyttet til hinanden. Kærester. Med tiden også når andre ser det, selv om klassekammeraters ufølsomme drillerier og udspekulerede intriger gør det hele så svært.

En ny klasselærerinde når at jokke eftertrykkeligt i spinaten, men så træder mødrene heldigvis i karakter og får sat sagerne på plads. Netop mødrene er måske mindst troværdigt skildret, de er nærmest ubegribeligt forstående, indfølende og solidariske. Ellers er persontegningen god, læseren kommer tæt på de to barnekærester, der bare er så glade for hinanden og vil være sammen altid. Indtil tiden tynder følelserne ud, og det uundgåeligt må slutte.

God bog til aldersgruppen, hvor drømmen om den eneste ene begynder at dukke op.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.234 andre er allerede tilmeldt