Anmeldelse

Kildren i maven, klumper i halsen

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er ikke nemt at ramme sprogtone og tænkemåde blandt de yngste næsten-teenagere. Annika Thor kan kunsten, hvilket hun også beviste i (den i øvrigt glimrende filmatiserede) "Sandhed og konsekvens" fra 1997.

Her er en anden bog om Mille og Viktor, vel 10-12 år og meget tæt knyttet til hinanden. Kærester. Med tiden også når andre ser det, selv om klassekammeraters ufølsomme drillerier og udspekulerede intriger gør det hele så svært.

En ny klasselærerinde når at jokke eftertrykkeligt i spinaten, men så træder mødrene heldigvis i karakter og får sat sagerne på plads. Netop mødrene er måske mindst troværdigt skildret, de er nærmest ubegribeligt forstående, indfølende og solidariske. Ellers er persontegningen god, læseren kommer tæt på de to barnekærester, der bare er så glade for hinanden og vil være sammen altid. Indtil tiden tynder følelserne ud, og det uundgåeligt må slutte.

God bog til aldersgruppen, hvor drømmen om den eneste ene begynder at dukke op.