Anmeldelse Skønlitteratur
0   236

100 kys af Emilie

Fakta<p>Forfatter: Mogens Lyhne</p><br /><p>ISBN: 87-91066-71-9</p><br /><p>139 kroner, 116 sider</p><br /><p>Forlag: Forlaget Facet</p>

"Du ville ikke ha min rose eller min fugl. Men du kunne kysse mig for en kunstig duft, vi havde stjålet!"

Artiklen fortsætter under banneret

På romanens sidste sider giver forfatteren os ægte litterær kvalitet. Ellers er historien om udviklingen i et barnekæresteforhold skrevet lige ud ad landevejen med god sans for temaet og skildring af jordnært skoleliv. Men der er altså ikke megen magi over sproget.

5.y skal filme deres egen version af "Svinedrengen", og det går okay, lige til man skal optage kyssescenen. For hvad vil de drillesyge kammerater ikke tænke!

Det er ikke nogen dårlig bog. Den egner sig ikke til litterær analyse, dertil er den lovlig letbenet, men handling og plot fungerer fint og skal nok fange de 10-12-årige, hvor kys og småsex endnu er på drømmestadiet. Den parallelle udvikling i filmoptagelser og bogens virkelighed er fint tænkt, selv om man ikke skal forvente sig noget i retning af Meryl Streep og Jeremy Irons i "Den franske løjtnants kvinde".

Den tekniske snak om mobiltelefoner og popdøgnfluer indbygger hurtig forældelse. Så få de fnildrende elever til at læse den som hurtig brugslitteratur her og nu.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.235 andre er allerede tilmeldt