Anmeldelse

100 kys af Emilie

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Du ville ikke ha min rose eller min fugl. Men du kunne kysse mig for en kunstig duft, vi havde stjålet!"

På romanens sidste sider giver forfatteren os ægte litterær kvalitet. Ellers er historien om udviklingen i et barnekæresteforhold skrevet lige ud ad landevejen med god sans for temaet og skildring af jordnært skoleliv. Men der er altså ikke megen magi over sproget.

5.y skal filme deres egen version af "Svinedrengen", og det går okay, lige til man skal optage kyssescenen. For hvad vil de drillesyge kammerater ikke tænke!

Det er ikke nogen dårlig bog. Den egner sig ikke til litterær analyse, dertil er den lovlig letbenet, men handling og plot fungerer fint og skal nok fange de 10-12-årige, hvor kys og småsex endnu er på drømmestadiet. Den parallelle udvikling i filmoptagelser og bogens virkelighed er fint tænkt, selv om man ikke skal forvente sig noget i retning af Meryl Streep og Jeremy Irons i "Den franske løjtnants kvinde".

Den tekniske snak om mobiltelefoner og popdøgnfluer indbygger hurtig forældelse. Så få de fnildrende elever til at læse den som hurtig brugslitteratur her og nu.