Anmeldelse Seksualundervisning
0   254

Hjernen og seksualitet

Fakta<p>Forfatter: Albert Gjedde, Christian Graugaard, Troels W. Kjær, Ellids Kristensen, Anders Mosbæk-Guildal, Kjeld Møllgård, Bente Pakkenberg, Bjarke á Rogvi-Hansen og Hans Stødkilde-Jørgensen</p><br /><p>ISBN: 87-988870-3-3</p><br /><p>112,50 kroner, 79 sider</p><br /><p>Forlag: HjerneForum</p>

Hjernen er et kønsorgan, skrev Bente Pakkenberg i en kronik som optakt til Hjerneugen, hvor forfatterne diskuterede, hvad vi i øjeblikket ved om de mekanismer, som styrer kønsidentitet, seksuel orientering og seksuel adfærd. Som Gjedde skriver om kønsdriftens neurobiologi: "Hos mennesket er kønsdriften en pandelapstyret følsomhed for forplantningsrelevante sanseindtryk, som fortolkes i amygdala i henhold til indlærte reaktionsmønstre". Så usexet lyder det, når hjerneeksperterne fremlægger deres viden. Det er vældig interessant, men fagterminologien spærrer godt de fleste lærere og alle eleverne helt ude.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ