Skoleleder af kongens nåde går på pension

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En epoke i dansk skolehistorie slutter, når 68-årige Hans-Jørgen Færk stopper som skoleleder på Sct. Jørgens Skole i Næstved med udgangen af denne måned. Han er den sidste fungerende skoleleder med kongelig udnævnelse.

Hans-Jørgen Færk blev skoleleder 1. maj 1969. Året efter trådte en ny lov om lærerløn i kraft, og så skulle skoleledere ikke længere godkendes af kongen.

»Jeg har holdt øje med de få stykker, der blev udnævnt efter mig, og de er alle gået på pension. Desuden var jeg kun 32 år, da jeg begyndte, så jeg var klart den yngste skoleleder i landet. Derfor ved jeg, at jeg er den sidste fungerende skoleleder, der er udnævnt af kongen«, siger Hans-Jørgen Færk.

Med udnævnelsen fulgte retten til at komme i audiens hos Kong Frederik den 9. Den chance greb Hans-Jørgen Færk.

»Det tog kun et kort øjeblik, men det var en stor og særpræget oplevelse at møde kongen, der stod i sin admiralsuniform lige til venstre for døren«, fortæller Hans-Jørgen Færk.

Powered by Labrador CMS