Invitation til andre organisationer

Anders Bondo Christensen fik grønt lys til at forhandle om sammenlægninger med andre organisationer

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det nye kommunale landkort uden amter betyder opbrud på organisationsområdet. Internt i DLF har kredsene travlt med både sammenlægninger og opsplitninger, så man kan tilpasse sig de nye kommunegrænser. Men der sker også noget mellem organisationerne.

For godt et år siden flyttede »Formidlerne« (som tidligere hed Ernærings- og Husholdningsøkonomforeningen) ind på Vandkunsten 12, og det er nu besluttet, at organisationen ikke kun skal dele adresse med DLF. De to foreninger skal have samme sekretariat.

På DLF-hovedstyrelsens møde i sidste uge fik Anders Bondo Christensen grønt lys til at forhandle om sammenlægninger med andre organisationer. Formanden har, som omtalt på folkeskolen.dk, allerede været til sonderende møder i S81, som organiserer lærere, der underviser på amtslige specialskoler for voksne.

Flere hovedstyrelsesmedlemmer understregede, at en af DLFs absolutte styrker er, at foreningen står stærkt i alle kommuner. Det vil andre lærergrupper også kunne drage fordel af. Hvis mindre organisationer banker på døren, skal DLF respektere, at der kan være behov for overgangsordninger og ændringer i strukturen, så mindretal kan føle sig sikre. Men en af DLFs andre styrker er også, at organisationen ikke er et forbund, men én fælles fagforening. Det må ikke svækkes i arbejdet for at skabe en fælles underviserorganisation for flere lærergrupper.

Powered by Labrador CMS