Debat

93’ere blev snydt – igen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En bar røv at trutte i til 93erne igen.

Jeg har læst hovedstyrelsens kommentarer til overenskomstforslaget og kan konstatere, at fem af dem mener, 93er-problemet er løst, og stort set resten er tilfredse med løsningen: En stigning i indbetalingerne på 2,5 procent plus et engangsbeløb på cirka 15.000 kroner.

Jeg har henvendt mig til Lærernes Pension og forhørt mig om, hvor meget jeg skal betale i ekstra præmie for at komme op på en tjenestemandspension, som jeg jo oprindeligt er blevet lovet.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Svaret: 186.000 kroner om året.

Der er meget langt fra 2,5 procent og cirka 15.000 kroner som engangsbeløb til 186.000 kroner om året.

93er-problematikken er nu 12 år gammel. At begå en fejl i en forhandlingssituation kan ske, men ikke at have fået rettet op på den efter 12 år er svigt og hån af medlemmerne.

Svar

Jeg kommenterede resultatet for 93-gruppen i sidste nummer af Folkeskolen og vil tillade mig at henvise til den kommentar. Der er ingen, der mener, at vi med dette overenskomstresultat har bragt 93-gruppens pension på højde med en tjenestemandspension. Det ville desværre være en umulighed her 12 år efter.

Anders Bondo Christensen, formand for DLF