Debat
0   180

Jeg fyldes med undren

Både i Folkenskolens Overenskomst 05-udgave og på Lederforeningens hjemmeside kan jeg læse, at alle ledere stiger ét løntrin.

Længere nede i artiklen i bladet kan jeg læse, at det dog ikke gælder skoleinspektører (som jo er indplaceret på trin 47 som grundløn).

Artiklen fortsætter under banneret

Denne gruppe kommer på »et nyt trin 48« (hvilket er noget sludder, da trin 48 stadig er 48, og det »nye trin 48« er trin 47 med et tillæg svarende til et kvart løntrin).

I samme opslag har man vist et skema, som tager udgangspunkt i, at grundlønnen vil være trin 48 per 1. april 2005, og som derfor viser grundlønnen cirka 1.500 kroner for høj per måned (lønnen i 2007 bliver selvfølgelig lige så forkert).

Er det bevidst bondefangeri, eller er det bare en fejl og dårlig information?

(Lederforeningen nøjes med at love et løntrin og prøver slet ikke på at informere om realiteterne).

Svar

Det er beklageligt, hvis den orientering, der er givet herfra vedrørende Overenskomst 05, kan misforstås. Det har selvfølgelig ikke været meningen, tværtimod har det været hensigten at forklare, at det var nødvendigt at ændre værdien af løntrinnene fra løntrin 47 og opefter, hvis alle skulle have en lønfremgang udmøntet i et løntrin, men med nogenlunde samme procentvise forbedring.

Man løste dette problem ved at ændre på værdien af trinnene fra trin 47 og opefter. Det ny trin 47 og det er det løntrin, der er gældende efter 1. april 2005 består af det nugældende trin 46 plus 1,78 procent. De »gamle« trin fra trin 47 og op er herefter ikke eksisterende. Når det var væsentligt at få lønforbedringen placeret i løntrin, er forklaringen den pensionsfordel, det medfører, hvilket også fremgår af teksten.

Opgørelsen i Folkeskolens urafstemningsnummer, som viser lønstigningen over overenskomstperioden for en skoleinspektør, er korrekt. En skoleinspektør på løntrin 48 vil få en månedlig lønstigning på 2.479 kroner. Heri er indregnet aftalte generelle lønstigninger og skønnet provenu fra reguleringsordningen. Hertil kommer eventuelle midler fra lokale aftaler.

Det er klart, at en ændring af løntrinnenes værdi kan give anledning til misforståelser, derfor er denne ændring også beskrevet grundigt i teksten, der følger med oversigten. Der er hverken tale om forkerte oplysninger eller forsøg på bondefangeri. Hvis det har givet anledning til misforståelser, er det selvfølgelig beklageligt.

Lotte Lange, formand for fagligt udvalg


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ