Drik dog koldt vand

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En »vandcooler« en isolerende frakke til en genbrugshalvliters-flaske er på vej til alle elever i 4.-6. klasse i København, på Frederiksberg og på Vestegnen. Eleverne i 24 af skolerne får oven i købet besøg af en vandkaravane med hiphop-dans og rap alt sammen for at få børnenes øjne op for, at det er cool at slukke tørsten med koldt vand fra hanen frem for sodavand, saft, mælkedrikke med sukker eller dyrt kildevand.

Vandcoolerne, showet og et undervisningsmateriale om vand til brug i natur/teknik-undervisningen kommer fra Vestegnens Vandsamarbejde I/S i anledning af FNs internationale vanddag den 22. marts.

»I Danmark er vi så heldige, at vi kan gå direkte til hanen, fylde glasset og drikke rent og klart vand. Det er nemt og billigt og én af de sundeste væsker, vi kan drikke«, siger Københavns miljøborgmester, Winnie Berndtson.

Powered by Labrador CMS