Debat

Vi ved meget om 10. klasse

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I regeringsgrundlaget står der: »10. klasse skal alene målrettes de svageste elevers overgang til ungdomsuddannelse primært erhvervsuddannelse. Meningen med den nuværende ordning for 10. klasse er, at det skal være et tilbud til unge, som fagligt og personligt ikke er klar til valg af ungdomsuddannelse efter 9. klasse. Men disse unge får ofte ikke et tilfredsstillende udbytte af 10. klasse, fordi mange skoler tilrettelægger undervisningen efter bedre funderede unge«.

I Landsforeningen af 10. klasseskoler kan vi ikke genkende billedet af en undervisning kun tilrettelagt efter bedre funderede unge. Vores medlemmer lever til fulde op til det lovgrundlag, der eksisterer.

Sagen er nok nærmere, at mindst halvdelen af en ungdomsårgang simpelthen ikke er parat til at vælge, hvilken uddannelse der passer til deres drømme om fremtiden. Det skal ikke stemple dem som de svageste i samfundet, men alene sende et signal om, hvor svært det som 15-16-årig er at træffe et så afgørende valg.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Vores medlemmers tilbud favner den meget brede gruppe af unge, der fagligt og personligt ikke er klar til at vælge ungdomsuddannelse efter 9. klasse, og vores omfattende evalueringer dokumenterer samtidig, at de unge afklares om det netop i løbet af 10. skoleår.

Landsforeningen af 10. klasseskoler ønsker at indgå i en konstruktiv dialog med undervisningsministeren og andre relevante parter, så en eventuel fremtidig ændring af tilbuddet til de unge om 10. klasse bliver baseret på det omfattende erfaringsgrundlag og den dokumentation, der findes i vores medlemsskare.

Forkortet af redaktionen

Powered by Labrador CMS