Debat
0   263

Plat og Pisa

Hvor er vores fagforening, Danmarks Pædagogiske Universitet og andre med lyst til folkeskolen, når vi nedgøres af Pisa-undersøgelsernes påståede fakta-test. Resultaterne bruges til at så mistillid om arbejdet i skolen og udmønter sig i øget kontrol og mistænkeliggørelse. Ingen sætter spørgsmålstegn ved resultaternes validitet og sammenlignelighed landene imellem. Hvilken glæde har vi af at sammenligne os med Korea?

Vi skal være et videns- og iværksættersamfund. Dette bygges ikke op på kontrol og mistillid. Hvordan måles kreativitet, glæde og initiativ, som er nogle af fundamenterne for det samfund, vi ønsker?

Artiklen fortsætter under banneret

Nogle kommuner har blindt og autoritativt købt undersøgelserne og vil indføre faseinddeling som nyt hurra-mantra i skolen. De varige ændringer kommer nedefra, hvis faseinddeling er et must, vil det komme som et pædagogisk tiltag nedefra.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ