Debat
0   227

Ultimativ kapitulation

I Folkeskolen nummer 7 kunne man læse om Lene Larsen, som får fuld løn for at agere plejemor for sine egne børn. Jeg vil opfordre alle mødre til ikke at følge Lene Larsens eksempel. Faktisk vil jeg opfordre kommunerne til at standse denne ordning, medmindre der er tale om særlige omstændigheder.

For hvad bliver det næste? Skal forældre have løn for at undervise deres egne børn og gøre lærerjobbet mere og mere overflødigt, præcis som pædagogjobbet bliver?

Artiklen fortsætter under banneret

Denne ordning vil udhule den offentlige børnepasning, som mange forældre er afhængige af. Ikke alle er så privilegerede som Lene Larsen spørg blot enlige forældre, som er nødt til at gå på arbejde. Løses problemerne med manglende plads og opmærksomhed til børn ved, at daginstitutionerne mister tilskud og opbakning, fordi forældre passer deres børn hjemme? Nej brug pengene til at udbygge og forbedre dem, så har vi pasningstilbud til alle forældre og ikke kun til de stærke.

Desuden frygter jeg, at vi får et ligestillingsproblem. Flere kvinder vil blive presset eller lokket hjem til børnene og kødgryderne.

Lene Larsen vil naturligvis sine børn det bedste. Men børnene vil mangle samspil med andre børn. De vil ikke få den samme træning i at gebærde sig socialt og vænne sig til ikke altid at være centrum for al opmærksomhed.

Om Lene Larsen i virkeligheden flygter fra folkeskolen, kan jeg naturligvis ikke sige. Men en af hendes selvretfærdige begrundelser for sit valg antyder det: »Jeg vil ikke finde mig i det. Hvis ikke vi stopper op og melder fra, bliver de ved med at presse os«. Dette er da den ultimative kapitulation over for de kræfter, som har udsultet folkeskolen i årevis og degraderet lærerjobbet til lavstatusjob.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ