Anmeldelse

Heksemesteren vender tilbage/Den sorte stork

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Man kan næsten høre det på byens navn: Giebelstein. Med byporte og bedemænd, omgivet af gravhøje, kirkekrypter og et gammelt, nedslidt slotshotel med forladte rum og hemmelige døre. Knogler og pentagrammer, gamle biblioteker med knirkende pergamenter og fortrængte optegnelser.

Alle kulisser til en gyserserie er linet op, og gyst bliver der, skal jeg love for. De fire børnehovedpersoner ved, at det trækker op til uhyggelige og overnaturlige hændelser, hver gang det begynder at klø i hudens syv seglformede mærker, som kendetegner de indviede. De, som er udset til at frelse byen, hver gang dæmoner vækkes til live af vanvare eller ond vilje. Men heldigvis med tante Kassandra som bagstopper med djævelsk urtete og måske med tiden med en slags forklaring på, hvad det egentlig er, der foregår.

De to første historier i serien er drevent skruet sammen, fortalt i godt sprog og glimrende oversat. Fine frilæsningsbøger fra omkring ti år.

Powered by Labrador CMS