Anmeldelse
0   149

Skolefilm/filmskole

- Sådan laver klassen en film

Fakta<p>Forfatter: Martin Schmidt</p><br /><p /><br /><p>Pris: 148 Sider: 118 plus dvd</p><br /><p>Forlag: Forlaget Frydenlund</p>

En dreven filmmand har skrevet en rigtig god og anvendelig bog om, hvordan man slipper helskindet igennem et filmprojekt med en klasse. Lige til at gå til, hvilket ikke er ensbetydende med, at man skal tro, at det er let. Skal man have et resultat, man vil være bekendt at vise frem, må man være indstillet på hårdt arbejde. Og planlægning. Planlægning. Planlægning.

Artiklen fortsætter under banneret

Her er bogen uvurderlig. Samtidig med at eleverne indføres i en lang række fagudtryk velegnede til at opnå en vis street credit blandt uindviede kammerater - pointeres nødvendigheden af opmærksomhed og akkuratesse i alle funktioner og led, og der er huskesedler og andre gode hjælpemidler til arbejdet.

Sproget er ligefremt og let forståeligt, dog har forfatteren en irriterende tendens til kringlede negationer som Det er altså en god ide at lade være med at fylde jeres film med stunts (side 34).

I den lille bog er der to nyskrevne noveller af Dennis Jürgensen med masser af pubertetsproblemstillinger og zombiemotiver. Overordentlig velegnede til at skrive om til filmmanuskripter.

På den medfølgende dvd viser en 10. klasse fra Stevns, hvordan de løste opgaven. Meget realistisk med både engagement og kriser og god instruktion af en lærer, der har sat sig grundigt ind i tingene, før han kastede sig selv og klassen ud i projektet. Samt den færdige film. Inspirerende.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet