Anmeldelse Historie
0   247

Leonoras latter

Fakta<p>Forfatter: Carsten Overskov</p><br /><p>ISBN: 87-411-0194-4</p><br /><p /><br /><p>Pris: 249 Sider: 259</p><br /><p>Forlag: Branner og Korch</p>

Carsten Overskov har et særligt tag på at skrive bøger om historiske emner, så årstal og facts stille og overbevisende udkrystalliserer sig til rigtig levende mennesker, der har været aktører i usædvanlige hændelser. Når han er bedst, skriver han sig ind i historieformidlernes Hall of Fame, hvor Lauring, Kjærsgaard og van Deurs venligt rykker sammen og giver plads.

Artiklen fortsætter under banneret

I denne bog synes jeg, at indledningskapitlet til Leonoras beretning fra det københavnske Blåtårn lykkes bedst. De tyve sider om intriger og realpolitik ved hoffet under Christian den Fjerde og hans efterfølger giver et fremragende overblik. Corfitz Ulfeldts principløse vidtløftigheder og hans kones behændige intriger har ikke været sådan at få rede på. Det får man nu.

Bogen er en tolkning af et litterært værk og en god en af slagsen. Men man skal ikke sætte næsen op efter en letlæsningsudgave af "Jammersminde", som vi er nogle stykker, der forgæves har haft ude af reolen nogle gange. Overskov fortolker og forklarer bogen igennem, og det giver forståelse, men ikke en uafbrudt læseoplevelse af Leonoras bog. Til gengæld giver gennemgangen en god chance for at få læst sig igennem originalen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.379 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.242 andre er allerede tilmeldt