Anmeldelse Specialundervisning
0   276

Quiz om H.C. Andersen

Fakta<p>Forfatter: Kirsten Ahlburg</p><br /><p>ISBN: 87 7607 101 4</p><br /><p /><br /><p>Pris: 35,50 Sider: 47 sider</p><br /><p>Forlag: Special-pædagogisk Forlag</p>

End ikke H.C. Andersen og de øvrige elever i Slagelse Latinskole blev af den tyranniske rektor Meisling plaget så nådesløst som de, der risikerer at blive udsat for disse 2.500 spørgsmål det ene mere ligegyldigt end det andet: "Er det en mand eller en dame, som skulle spå H.C. Andersen, før han rejste til København?" "Er der et H.C. Andersen-museum i Roskilde?" Eller "Hvad rimer på bugt?" i første vers af "Hist hvor vejen ".

Artiklen fortsætter under banneret

Ligegyldigheder på Læs og Forstå-niveau. Helt galt går det med et spørgsmål som: "Var Jenny Lind forelsket i H.C. Andersen?" Det kan hverken quizmasteren eller nogen af os andre da vide noget som helst fornuftigt om. Fra kilderne ved vi bare, at sanglærken afslog at gifte sig med ham og i stedet valgte at udnævne digteren til sin nordiske broder. Det vil jeg kalde et betinget afslag, der kunne ligge hvad som helst i.

Forlaget anbefaler bogen som velegnet til brug for 9-13-årige. Meget muligt. Men det er i hvert fald ikke undervisning i litteratur.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.273 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.244 andre er allerede tilmeldt