Anmeldelse

Quiz om H.C. Andersen

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

End ikke H.C. Andersen og de øvrige elever i Slagelse Latinskole blev af den tyranniske rektor Meisling plaget så nådesløst som de, der risikerer at blive udsat for disse 2.500 spørgsmål det ene mere ligegyldigt end det andet: "Er det en mand eller en dame, som skulle spå H.C. Andersen, før han rejste til København?" "Er der et H.C. Andersen-museum i Roskilde?" Eller "Hvad rimer på bugt?" i første vers af "Hist hvor vejen ".

Ligegyldigheder på Læs og Forstå-niveau. Helt galt går det med et spørgsmål som: "Var Jenny Lind forelsket i H.C. Andersen?" Det kan hverken quizmasteren eller nogen af os andre da vide noget som helst fornuftigt om. Fra kilderne ved vi bare, at sanglærken afslog at gifte sig med ham og i stedet valgte at udnævne digteren til sin nordiske broder. Det vil jeg kalde et betinget afslag, der kunne ligge hvad som helst i.

Forlaget anbefaler bogen som velegnet til brug for 9-13-årige. Meget muligt. Men det er i hvert fald ikke undervisning i litteratur.