Anmeldelse

H.C. Anderledes

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Kejserens nye kluns", "Prinsessen på tærten" og rockerfjerkræet "Den grumme ælling" går gruelig meget ondt igennem hver og en af dem. Kidde har spændt en række af H.C. Andersens eventyr fast i de intertekstuelle tommelskruer og vredet nogle herlige moderne eventyr ud af dem.

Der kan fnises og klukkes ad dem, uanset tilhørernes eller læsernes aldersklasse, men det kræver et solidt forhåndskendskab til eventyrene og til alt muligt andet, hvis man skal have det fulde udbytte af dem. Som i eventyret "Blæselampen", hvor en aspirant til det frivillige brandkorps kommer vandrende ud ad landevejen, indtil den lokale transvestit, kendt som Pulverheksen Palle, får sendt ham ned i en gammel skrotbunke for at hente en skumslukker i en af Tvind-skolernes gamle langfartsbusser, der vegeterer dernede og en passant tage en gammel blæselampe med op til Pulverpalle.

Forfatteren kan rable ord af sig, af og til så det bliver lidt for meget af det gode. I denne skrupskøre bog har han dog styret sig, tangenten får lov at passe sig selv, uden at han absolut skal ud ad den hver gang. Det er faktisk flot behersket nonsens.

Læses op for store og små. I afmålte doser.