Anmeldelse Skønlitteratur
0   207

H.C. Anderledes

Fakta<p>Forfatter: Rune T. Kidde</p><br /><p>169 kroner, 86 sider</p><br /><p>Forlag: Forlaget Modtryk</p>

"Kejserens nye kluns", "Prinsessen på tærten" og rockerfjerkræet "Den grumme ælling" går gruelig meget ondt igennem hver og en af dem. Kidde har spændt en række af H.C. Andersens eventyr fast i de intertekstuelle tommelskruer og vredet nogle herlige moderne eventyr ud af dem.

Artiklen fortsætter under banneret

Der kan fnises og klukkes ad dem, uanset tilhørernes eller læsernes aldersklasse, men det kræver et solidt forhåndskendskab til eventyrene og til alt muligt andet, hvis man skal have det fulde udbytte af dem. Som i eventyret "Blæselampen", hvor en aspirant til det frivillige brandkorps kommer vandrende ud ad landevejen, indtil den lokale transvestit, kendt som Pulverheksen Palle, får sendt ham ned i en gammel skrotbunke for at hente en skumslukker i en af Tvind-skolernes gamle langfartsbusser, der vegeterer dernede og en passant tage en gammel blæselampe med op til Pulverpalle.

Forfatteren kan rable ord af sig, af og til så det bliver lidt for meget af det gode. I denne skrupskøre bog har han dog styret sig, tangenten får lov at passe sig selv, uden at han absolut skal ud ad den hver gang. Det er faktisk flot behersket nonsens.

Læses op for store og små. I afmålte doser.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.242 andre er allerede tilmeldt