Anmeldelse

Sej Guitar

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg har altid været lidt skeptisk over for undervisningsmaterialer til musik, der antyder, at her er den lige vej til smægtende tonestrømme og beundret succes. Men jeg må indrømme, at dette materiale kan være et godt grundlag for, at det lykkes. Der skal bare arbejdes systematisk og udholdende med det.

Hæftets anvisninger er ikke for musikbegyndere. De grundige og systematisk opbyggede instruktioner kræver et godt kendskab til musikteori, så her må musiklæreren instruere. Det er også læreren, der skal sørge for, at den nye kunnen bliver omsat til egentlig musik, især af hensyn til det eventuelle publikum/resten af klassen. Selvfede teenagedrenge kan såmænd sagtens få timer til at gå med at spille de enkle, men effektive riffs, hvis ingen sætter dem til at variere lidt.

Cden giver øvelserne i to versioner: Dels den detalje, der skal instuderes, dels underlægningsmusikken, som man selv kan lægge guitarstemmen til. Der er noder, tablaturer og gode råd til hvert eksempel.

God systematik, så læreren har lidt styr på, hvordan processen skrider fremad. Det skal nok lykkes at få en klasse eller et valghold til at lyde som noget, man har hørt før. På den fede måde.