Anmeldelse Dansk
0   149

H.C. Andersens virkelige verden

Fakta<p>Forfatter: Erik Dehn</p><br /><p>ISBN: 02-02189-7</p><br /><p /><br /><p>Pris: 136,25 kroner Sider: 48 sider</p><br /><p>Serie: De store fagbøger</p><br /><p>Forlag: Gyldendal</p>

Hvordan H.C. Andersens virkelige verden faktisk var, kan godt diskuteres, i hvert fald hvis man bruger hans omhyggeligt tilrettelagte dagbøger som kilde. Men nogle facts ligger fast, og i denne pæne lille bog får vi nogle af de karakteristiske: Den fattige barndom i Odense, rædselstiden på Slagelse Katedralskole og hans vej fra kvistkamre til herskabsstuer. Læseren, som vel typisk går i en klasse på mellemtrinet, får i få ord fortalt om et samfund med store sociale forskelle og grusom behandling af afvigere. Når det kan lade sig gøre på de få sider, skyldes det de gode illustrationer, som dels er Per-Erik Hedmans nytegnede situationsbilleder, dels stammer fra et godt arkivarbejde. Blot synd, at der ikke er flere oplysninger om de gamle billeder end ejerskab og ophavsret. Eleverne må tro, at Copy-Dan var en af periodens dominerende kunstnere.

Artiklen fortsætter under banneret

Men et godt sted at begynde. Også for lidt ældre, læsesvage elever.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.517 andre er allerede tilmeldt