Anmeldelse Skønlitteratur
0   186

Det seje sjak går i aktion

Fakta<p>Forfatter: Boris Boll-Johansen</p><br /><p>ISBN: 87-638-0060-8</p><br /><p /><br /><p>Pris: 149 kroner Sider: 119 sider</p><br /><p>Serie: Det seje sjak</p><br /><p>Forlag: Rosinante</p>

Konceptet ligner noget, der er udpønset under en julefrokost i fortællerklubben og sendt på omgang blandt de sammensvorne. Foreløbig er der nu kommet fem bind af forskellige forfattere om sjakket, der består af fem 11-13-årige og en hund med livsstilsproblemer. De har dannet en detektivklub, der i den grad lider under mangel på skumle og dramatiske begivenheder på den del af jordkloden, de er havnet på: Et forstadskvarter med blandet bebyggelse og forudsigelighed.

Artiklen fortsætter under banneret

Men et af sjakkets medlemmer bliver fuppet til tyveri i butikscentret, og så er det med at få distraheret centervagten, inden han får ringet til politiet. Olsenbandeinspireret slapstick kan man ikke få for meget af. Her virker det fint, nervepirrende og hele tiden lige ved at gå galt.

Sproget vrimler med stilmarkører fra her og nu, som sikkert vil tage sig pudsige ud om få år.

Til gengæld er der evigtungt diskussionsstof for sjakkets jævnaldrende i slutningen. For skal den, der gennemførte nederdrægtigheden, straffes med tørre slag eller med velvalgte ord fra en pigemund, der også lige har lært at kysse?


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.241 andre er allerede tilmeldt