93-gruppen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Forbedring af 93-gruppens pensionsvilkår har været højt prioriteret ved denne overenskomstfornyelse.

Hvem hører til 93-gruppen?

93-gruppen er de timelærere, faste vikarer, vakancevikarer og årsvikarer, der i 1993 ved overgangen til kommunal ansættelse blev overenskomstansatte og dermed gik glip af den tjenestemandspension, de var stillet i udsigt.

Andre ikke-tjenestemandsansatte lærere og børnehaveklasseledere, som den 31. marts 1993 var ansat i andre stillinger end som timelærere, faste vikarer, vakancevikarer og årsvikarer, er også omfattet af 93-gruppen, hvis de tidligere havde optjent ret til tjenestemandspension.

Forhøjet pensionsprocent

For de fra 93-gruppen, der var ansat den 31. marts 1993, og som også er ansat den 1. april 2006, vil pensionsprocenten bliver forhøjet med 2,5 i resten af deres ansættelsestid. Deres pensionsprocent vil altså altid være 2,5 procent højere end andre overenskomstansattes pensionsprocent og bliver således 19,8 procent fra 1. april 2006.

Ved eventuelle senere forhøjelser af den generelle pensionsprocent vil 93-gruppen fortsat få en pensionsprocent, der ligger 2,5 procentpoint højere.

Engangsbeløb

Der er afsat 52 millioner kroner til et engangsbeløb, der skal indsættes på pensionskontoen i Lærernes Pension A/S. Beløbet deles ligeligt mellem alle, der er omfattet af ordningen, og det kan derfor ikke endnu siges, hvor stort beløbet bliver for den enkelte.

Hvis der i gruppen er 3.000 ansatte, der både har været ansat den 31. marts 1993 og er ansat den 1. februar 2007, får hver indsat 17.333 kroner på sin konto i Lærernes Pension.

Er der 3.500, bliver beløbet 14.850 kroner

og er der kun 2.500, bliver beløbet på 20.800 kroner.

Det er foreningens vurdering, at engangsbeløbet især er en fordel for de medlemmer af 93-gruppen, der står over for snarlig pensionering.

Find 93-gruppen ...

Hvis overenskomsten vedtages, skal alle, der har krav på de ekstra pensionsbidrag, findes. Det skal dokumenteres, at man tilhører 93-gruppen, og at man er berettiget til den ekstra pension. Hvis du mener, at du hører med til gruppen, er det derfor vigtigt, at du følger med i Folkeskolen. Du kan også gøre opmærksom på din status til tillidsrepræsentanten, som fra foreningen og kredsen bliver inddraget i processen. Det endelige ansvar for at blive omfattet af forbedringerne er dit.

Varigt forhøjet pensionsprocent med 2,5 Kontant engangsindbetaling på kontoen i Lærernes Pension ved udgangen af februar 2007.