Forhold for timelønnede

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Timelønnen forbedres

Lønnen til timelønnede lærere og børnehaveklasseledere stiger per 1. april 2005 med det, der svarer til et løntrin. Det samme sker per 1. april 2006. Det svarer i alt til en forhøjelse af timelønnen på cirka 3,5 procent. Hertil kommer de generelle lønstigninger og reguleringsordningen.

Ny timegrænse for at blive ansat som månedslønnet

Arbejdsgiverne stillede desuden krav om, at der i lighed med andre overenskomster skulle indføres en ottetimersgrænse for ansættelse, før timelønnede kan ansættes som månedslønnede.

Da timelønnen i folkeskolen ud over undervisningen også dækker forberedelse mm., er der for lærere og børnehaveklasseledere i den primærkommunale folkeskole aftalt en grænse på 5,33 timers ugentlig fremmødetid. Har den timelønnede været ansat en måned og har et ugentligt fremmødetimetal som er større end 5,33, skal den timelønnede overgå til at være månedslønnet.

Der vil på tilsvarende måde blive indgået aftale for timelønnede på det amtskommunale område. Grænsen for fremmødetid forventes her at blive på 4,2 ugentlige timer for lærere og 4,85 ugentlige timer for børnehaveklasseledere.

Timelønnen forbedres Nye regler for overgang til månedslønnet ansættelse.
Powered by Labrador CMS