Stort plaster på såret til 93-gruppen

Alle overenskomstansatte får forhøjet pensionsindbetalingsprocenten, men 93-gruppen får 2,5 procent mere plus et engangsbeløb

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Et plaster på et kraniebrud kaldte en nordjysk lærer det engangsbeløb, den såkaldte 93-gruppe fik ind på pensionskontoen ved Overenskomst 02. Men nu er der en forhøjelse på 2,7 procent på vej til lærerne, der så deres tjenestemandspension forsvinde i 1993.

Alle overenskomstansatte læreres og børnehavelederes pensionsindbetalingsprocent stiger fra 17,1 procent af lønnen til 17,3 procent som led i det nye overenskomstforlig. Oveni får 93-gruppen yderligere 2,5 procent, så de i alt som en personlig ordning får et beløb svarende til næsten 20 procent af deres løn ind på kontoen hos Lærernes Pension hver måned, indtil de går på pension. Derudover vil kommunerne indsætte 52 millioner ekstra pensionskroner til 93-gruppen i form af engangsbeløb, som sættes ind på de pågældende læreres pensionskonto i februar 2007.

Alt i alt ligner plasteret på såret til gruppen, der er blevet kaldt foreningens dårlige samvittighed, den pensionsforhøjelse på 2,9 procent, som DLFs pensionsrapport anbefalede for nogle år siden, og som Nordkredsen sidste år tilforhandlede de lokale 93-gruppe-lærere. Formanden for Nordkredsen, Lars Busk Hansen, der også er hovedstyrelsesmedlem og »93er«, er da også rigtig godt tilfreds:

»Det er et flot resultat, som jeg glæder mig over på hele 93-gruppens vegne. Der er både en procentmæssig forhøjelse til glæde for de yngre og et pænt engangsbeløb af hensyn til dem, der snart skal på pension. Så der er tænkt på begge vinkler«.

Den gruppe, som aftalen omfatter, er mennesker, der stadig arbejder i folkeskolen, og som i 1993 var timelærere, faste vikarer, vakancevikarer, årsvikarer eller ikke-tjenestemandsansatte lærere og børnehaveklasseledere, der tidligere havde været ansat i en stilling med ret til tjenestemandspension.

Man regner med, at det drejer sig om lige under 3.000 lærere.