Debat

Værdikamp om skolen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den borgerlige og liberale regering fører en klar værdikamp om folkeskolens indhold.

Nu skal der for alvor gøres op med den røde anti-autoritære pædagogik, som var virkeligheden bag statsministerens udfald mod rundkredspædagogikken.

Der skal i stedet lægges vægt på individualisering gennem en øget respekt for den enkelte elevs frie selvforvaltning.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Men hvordan udføres de liberale værdier i folkeskolen?

De består af statslig tvangsstyring gennem nationale Fælles Mål, som er minutiøst beskrevet for hvert enkelt fag, og en central kanon for dansk litteratur. Der er desuden flere kanoner i sigte for for eksempel historie. Derudover skal der være centrale nationale test i flere fag på forskellige klassetrin.

Af hensyn til værdikampen og undervisningen i samfundsfag er det vigtigt at få en afklaring på, hvordan regeringen vil øge respekten for den enkeltes frie valg, når den samtidig ganske nøje vil bestemme det fælles indhold for viden og væsentlighed.