Børneliv
0   326

Ud til alle lærere

Hillerød vil gerne have måden at se på børn i vanskeligheder udbredt til alle kommunens lærere

M-kurset varer i seks uger. Der er tale om et pilotprojekt for Hillerød Kommune. Til næste år vil kommunen brede det ud.

Det er begyndt med støtte fra en pulje under Undervisningsministeriet til hjælp for Udsatte Børns undervisning. Herfra har skolen fået 300.000 kroner, som alle går til PsykCentrum, hvis psykologer og børne- og ungdomspsykiater er med til at udvikle og gennemføre pilotprojektet. Hertil kommer penge til frikøb af de forældre, der deltager. Skolen har leveret lærertimerne. Kommunen har samlet set givet mere end det beløb, det har fået bevilget.

Artiklen fortsætter under banneret

Kommunens politikere har endnu ikke besluttet, hvordan projektet skal føres videre. Men Hillerødsholmskolen udvider med en halv AKT-lærer (adfærd, kontakt, trivsel) og kører M-kurser over et par måneder til næste år.

Formand for Hillerød Kommunes børne- og familieudvalg, René Silword, vil gerne have kompetencerne og måden at se på børn i vanskeligheder udbredt til alle kommunens lærere. I første omgang kan det være i form af projekter som M-kursus, men på længere sigt er det meningen at holde børnene helt i klassen.

»Det giver meget at tage hele familien med. Det er så vigtigt, at vi ikke marginaliserer børnene ved at sætte dem ud i særlige tilbud, men fastholder, at de skal undervises sammen med deres klassekammerater. Men det kræver jo, at vi giver mulighed for det. Vi vil gerne udbrede metoden til hele kommunen på den måde, at lærerne kan trække på lærere, som er uddannet i den konsultative metode, som de bruger i projektet. Jeg har overværet noget af undervisningen, og det er imponerende, som det skaber ro og koncentration«, siger han.

Først i 2006 er projektet afsluttet. Til den tid skal det under en eller anden form være udbredt til alle kommunens skoler.

folkeskolen@dlf.org


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ