0   154

For 25 år siden

Den lille daglige dosis

Det synes at høre med til den offentlige debat i krisetiden, at vi ikke skal savne den lille daglige dosis af tjenestemandshetz. Gang på gang hænges »den offentlige sektor« ud som hovedansvarlig for den ludende samfundsøkonomi, ligesom det påstås, at en hurtig overflytning af arbejdskraft fra stat, amt og kommuner til eksportfremmende erhverv er dén patentmedicin, der skal til.

Den konservative borgmester i Hørsholm, Ove Sundberg, påstår, at »en af de største fejl ved den offentlige sektor er, at man overhovedet ikke anlægger driftsøkonomiske betragtninger, når man udbyder en ydelse. Gjorde man det, ville man selvfølgelig bremse op inden for stagnationsområder og sætte ind på vækstområder«.

Artiklen fortsætter under banneret

At folkeskolen betegnes som et »stagnationsområde«, er en påstand, når man tager den rivende pædagogiske udvikling i betragtning, sammenholdt med den omstændighed, at vi under yderst vanskelige betingelser skal gennemføre en af verdens mest ambitiøse skolelove.

Folkeskolen nummer 8

Februar 1980


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet